Het KNGF-Standpunt Beweegziekenhuizen is gereed: focus op bewegen

18 feb 2021
We zijn trots dat vanaf vandaag het standpunt Beweegziekenhuizen online staat. Het Standpunt Beweegziekenhuizen is ontwikkeld op initiatief van het KNGF in samenwerking met onderzoekers van ‘IQ healthcare’ (Radboudumc) en met ondersteuning van de ‘Expertgroep Beweegziekenhuizen’, diverse projectleiders beweegziekenhuizen uit Nederlandse ziekenhuizen en de NVZF.

Transformeren naar een ‘Beweegziekenhuis’

Tijdens een ziekenhuisopname liggen patiënten gemiddeld meer dan 80% van de tijd in bed, ook als daar geen aanleiding voor is. Ze zijn dan fysiek inactief, dat is niet nodig en leidt tot een afname in onder andere spierkracht, heeft invloed op het dagelijks functioneren en zelfstandigheid: ziekenhuisopname-gerelateerde schade. Het KNGF-standpunt Beweegziekenhuizen helpt jou om het ziekenhuis waar je werkt te transformeren naar een ‘Beweegziekenhuis’. Een ziekenhuis waar, rond het individu, op verschillende lagen binnen de organisatie continu wordt ingezet op het creëren van een cultuur- en gedragsverandering die is gericht op gezond beweeggedrag door het inzetten van interventies bij patiënten, bezoekers en/of medewerkers’.

Op 15 april organiseren het KNGF en de NVZF een webinar Beweegziekenhuizen. Meld je hier aan! Tijdens het webinar vertellen we over de inhoud van het standpunt, geven we toelichting op de beschreven interventies en op de implementatie en borging van interventies. NVZF-leden kunnen kosteloos deelnemen aan het webinar.

Lees hier meer informatie over het standpunt

Trefwoorden: